AMPA
CURS 2014-15

Activitats i fitxa preinscripció
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Informació sobre els serveis que ofereix l'AMPA.
Informació sobre la compra de llibres de text del curs 2014-15 per a totes les famílies.
5a Mostra d'activitats extraescolars de l'Institut Santa Eugènia.

Contacte:
email: ampainstitutsantaeugenia@gmail.com


Notícia: VIII Cross de Sant Jordi


LA LOMCE ENS CAU A SOBRE!

Hola a tots,
 
Com va dir Paulo Freire: "La educación no cambia el mundo, cambia las personas que van a cambiar el mundo..."  i davant la necessitat d'estar informats sobre la nova llei d'educació, el dimecres 21/05/14 a la tarda es va celebrar a l'Institut Sta. Eugènia de Girona, una xerrada-debat amb el títol LA LOMCE ENS CAU A SOBRE!

La LOMCE presentada pel ministre Wert suposa una modificació d'alguns aspectes cabdals de l'actual legislació d'educació. Es tracta d'una nova llei elaborada sense consens, amb molt poc diàleg i sobre una base clarament ideològica.

L'acte va estar organitzat per la coordinadora d'ampas de Sta. Eugènia i St. Narcís i hi van assistir professors, mestres i famílies de diversos centres educatius de primària i secundària de la ciutat de Girona. Es va comptar amb la participació d'Almudena González, professora de l'Institut de Sta. Eugènia i delegada de CCOO que va realitzar una xerrada interessant i entenedora. Durant el debat, que va continuar de manera més informal durant el piscolabis, es varen fer propostes per treballar en els claustres de mestres i professors i en els consells escolars.

Els organitzadors de l'activitat considerem que s'han complert els objectius principals: informar, sensibilitzar i mobilitzar als assistents. Per tant, us animem a tots a organitzar actes similars.
 
Davant aquesta situació, fem una crida a la difusió i participació en diversos actes per defensar l'escola pública i de qualitat i per lluitar perquè no s'apliqui la LOMCE:

  • 1 de juny'14: Festa de la FAPAC. Actuacions musicals, cercaviles, tallers... També es farà el lliurament de premis a les ampas guanyadores dels projectes finalistes. La coordinadora d'ampas de Sta. Eugènia i St. Narcís de Girona va presentar un projecte que ha estat finalista: "Taller de suport a l'estudi a alumnes de primària, secundària i batxillerat". A Barcelona de 10.00h a 14.00h Pg. Lluís Companys (Arc de Trionf). Organitza FAPAC.
  • 6 de juny'14 en defensa de la música a l'escola com a eina facilitadora d'altres aprenentatges (acadèmics i artístics) i d'expressió de sentiments. Cada centre educatiu organitza actes diversos a iniciativa del professorat, ampas i alumnes.
  • 14 de juny'14: Mobilització-cercavila per l'escola catalana, de qualitat per tothom. Al centre de Barcelona a les 18.00h. Organitza per Som Escola.
Ara només cal que us animeu a participar en aquests actes.
 
Marta Casadellà
Coordinadora Ampa Sta. Eugènia i St. Narcís
* Powerpoint "Per què hem de dir NO a la LOMCE" (versió completa) Autoria: Hèctor Silveira, president de FaPaC Barcelona Ciutat
Us adjuntem uns links on trobareu informació sobre la LOMCE i els principals arguments perquè diguem NO a la LOMCE:


Powerpoint "Per què hem de dir NO a la LOMCE" (versió completa) Autoria: Hèctor Silveira, president de FaPaC Barcelona      Ciutat

* www.omnium.cat/somescola-cat‎: Somescola.cat | Òmnium Cultural: