Notícies
ALUMNES DE BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS FAN UN CURS DE CATALÀ A L’ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES DE[General]
Dilluns, 08 de gener de 2018


Un grup de 8 alumnes de batxillerat i cicles formatius de l’Institut de Santa Eugènia ha començat un curs de català a l’Escola Oficial d’Idiomes de Girona (EOI Girona). També hi participen alumnes d’altres instituts de la ciutat. En total, són uns 20 nois i noies que fa poc que han arribat a Catalunya, en els darrers dos anys, procedents de diversos països.

L’objectiu del curs és reforçar l’aprenentatge del català per tal que puguin tenir èxit en els seus estudis postobligatoris. A més, al final del curs es podran presentar, si volen, a les proves oficials per obtenir el certificat del nivell corresponent.

La iniciativa va sorgir del Grup de Treball de les Aules d’Acollida de Secundària de Girona, que agrupa 8 centres públics i concertats. La proposta que es va fer a l’EOI va ser molt ben acollida per la direcció del centre i pel Departament de Català, que van facilitar que els nois i noies fessin el curs a les tardes. Les classes es fan els dimecres, tret de dues alumnes, que han pogut afegir-se al curs regular de C1.

Els participants al curs estan molt motivats. Els nois i noies estan plens d'il·lusió pel futur, tot i les pors i inseguretats lingüístiques. Cada setmana és una lliçó de motivació i supervivència. Esperem que els vagin molt bé tots els projectes que tenen. 

Des de l’EOI Girona estan molt contents de poder ajudar-los. Realment, assolir la competència en la llengua vehicular dels centres on estudien hauria de ser una prioritat, si de veritat es vol que se'n surtin. I també és important, des d'una perspectiva més general, que entenguin que el que els passa és el més normal del món. Ens passaria a tots en un país estranger. Des l’EOI Girona es destaca que són persones molt vàlides per als estudis. 

Per això mateix, els desitgem molt d’èxit en aquesta aventura d’aprendre una nova llengua, amb el gran repte de fons d’aprovar el batxillerat i els cicles.


 
Puri Gómez Casademont                                
Escola Oficial d'Idiomes de Girona 
Joan Gratacós Guillén
Aula d’acollida
INS Sta. Eugènia