Notícies
Visita de l'empresari Joan B. Agustí[COMERÇ I MÀRQUETING]
Divendres, 09 de novembre de 2018

 

L’empresari Joan B. Agustí explica les claus de l’emprenedoria als alumnes dels cicles de Comerç i Màrqueting

 

L’emprenedoria ha estat l’eix de la trobada que ha mantingut l’empresari Joan B. Agustí amb els alumnes dels cicles formatius d’Activitats i Comercials i Gestió de Vendes i Espais Comercials. L’activitat està inclosa dins el programa Escola i Empresa de la Fundació Privada d’Empresaris (FemCat).

Agustí és, des del 1979, director del grup Manxa 1876, un conjunt d’empreses dedicades a la distribució i serveis de productes industrials i siderúrgics. A més, conserva el negoci original, la venda de bricolatge i parament de la llar. L’empresari garrotxí ha tingut diferents responsabilitats en organitzacions empresarials catalanes i estatals.

La xerrada, i posterior canvi d’impressions, va subratllar aspectes com ara la iniciativa (molt important en el desenvolupament econòmic), la innovació o la creativitat, que els alumnes treballen a l’aula en els mòduls professionals.

L’empresari ha explicat la seva trajectòria personal i ha desenvolupat, amb els alumnes, una dinàmica per a definir el perfil de l’emprenedor. En aquesta, s’han citat qualitats com ara el lideratge, la perseverança o la resiliència.

Joan B. Agustí també és el president de la Unió Esportiva (UE) Olot, club que competeix a la segona divisió B de la lliga espanyola. En aquest sentit, va remarcar la vessant integradora del club, que implica una vintena d’equips, com ara la promoció del futbol femení o els formats per jugadors amb capacitats diferents.

L’activitat ha estat coordinada per la professora Irene Freixas.