Notícies
Visita al centre logístic d'Amazon[COMERÇ I MÀRQUETING]
Dimecres, 28 de novembre de 2018
Amazon mostra com funciona el centre
logístic del Prat a segon curs de Vendes

L’alumnat i professorat de segon curs del cicle formatiu de grau superior en Vendes i Espais Comercials han visitat el centre logístic que Amazon, el gegant del comerç electrònic, té al Prat de Llobregat (Barcelona). La visita, que va durar al voltant d’una hora i mitja, va incloure una ruta guiada per les diferents plantes de la instal·lació i un posterior intercanvi d’impressions amb un dels membres de l’equip del departament de màrqueting a fi de solucionar els dubtes que havien anat sorgint. La visita dels alumnes i docents gironins ha estat la darrera abans que aquest centre logístic entri de ple en la campanya de Nadal.
El recorregut per dins el centre logístic va incloure el pas per les quatre zones bàsiques d’un magatzem: recepció de mercaderies procedents dels proveïdors, el procediment, i àrea, d’emmagatzematge, la gestió de les comandes i la sortida amb destinació als clients finals. La zona del centre logístic que va causar més impacte va ser la robotització en les tasques de col·locació dels productes en les zones d’emmagatzematge i en la preparació de les comandes. Els robots que utilitzen tenen la capacitat d’aixecar fins a 1.500 quilos de pes.

Malgrat l’automatització, la tasca humana és encara rellevant en tot el magatzem.

El centre del Prat va entrar en funcionament a primers d’octubre de 2017. La inversió de la companyia nord-americana ha estat d’uns 200 milions d’euros.
Tot el complex, situat al polígon Mas Blau, té una superfície de 63.000 metres quadrats i pot emmagatzemar fins a 25 milions de productes. Quan estigui a ple rendiment, hi treballaran al voltant de 1.500 persones. És el centre logístic més gran del sud d’Europa.

L’activitat ha estat coordinada pels professors Sandra Coll i Joaquim Bohigas