Notícies
L'Institut rep el premi del projecte @Volta a Europa[General]
Dijous, 29 de novembre de 2018

L'Institut rep el premi 

del projecte @Volta a EuropaL'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha entregat el diploma del guardó de la beca premi d'Europa al projecte @Volta a Europa, elaborat pels alumnes de tercer d'ESO de l'institut. L'acte, celebrat al gimnàs, també ha comptat amb la presència de Josep Pujols, regidor d'Educació; Rosa Maria Falgàs, representant del jurat; i Sandra Solsona, inspectora d'Ensenyament. 

En el parlament adreçat a l'alumnat i professors, l'alcaldessa, que havia estat regidora de Santa Eugènia i Can Gibert i té vincles familiars al centre, ha destacat la importància de conèixer Europa perquè moltes coses que s'hi decideixen afecten "la nostra vida diària". L'acollida humanitària dels refugiats i la defensa dels drets civils són dos dels "reptes" que Europa ha d'afrontar, ha afegit.

Rosa Maria Falgàs, presidenta de l'Associació Catalana per a l'Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR), ha explicat que el títol del projecte de l'institut va despertar ràpidament l'atenció del jurat perquè significa el propòsit de saber no només el que passa a Estrasburg, sinó en cadascun dels països. Falgàs ha demanat als alumnes que siguin "ambaixadors d'Europa".

El director de l'Institut, Francesc Martí, ha instat als alumnes a "aprofitar al màxim" l'oportunitat de desenvolupar aquesta feina, davant una "setmana intensa" de recerca d'informació i descoberta de la realitat europea. En aquest sentit, la coordinadora pedagògica, Mercè Sànchez, els ha animat a viure "amb interès i entusiasme" el projecte, que promou el treball en equip, el pensament crític de l’alumnat i subratlla la tolerància i el respecte davant la diversitat cultural, lingüística i religiosa.