Notícies
Alumnes de primer i segon participen al torneig de futbol del Consell Comarcal del Gironès[General]
Divendres, 18 de gener de 2019

ESO

 

Alumnes de primer i segon participen al torneig de futbol del Consell Comarcal del Gironès

 

Diferents instituts gironins treballen els valors a través 

de l’esport en una iniciativa del Consell Comarcal a Salt

  

Seixanta-cinc nois i noies de primer i segon d'ESO de l'Institut han participat, juntament amb altres centres de la ciutat de Girona, en un torneig de futbol organitzat pel Consell Comarcal del Gironès en el camp de la Coma Cros de Salt. 

 

La competició no segueix la normativa d'altres semblants, sinó que és una conjugació dels gols marcats, i d'altres pràctiques, com ara "els gestos d’ajuda entre companys i el bon joc", ha explicat Jordi Cruset, del departament de Diversitat. En aquest sentit, els alumnes van respectar, en tot moment, les regles del joc i es van reforçar els vincles grupals. Els docents han destacat no només la part lúdica de la pràctica esportiva, sinó també la funció d'aprenentatge.

 

En aquest sentit, els alumnes de primer i segon d'ESO juguen a futbol al camp del Santa Eugènia durant les hores del pati. Una participació condicionada pel comportament de l'alumne dins l'aula, cosa que exigeix un esforç en organització i contacte constant amb els tutors. "El nostre projecte de pati parteix de la disciplina a les aules com a eix motivador i educatiu"i, a més, permet desenvolupar "un sentiment de pertinença a l'institut", ha comentat Cruset. "Estem convençuts que aquest vincle predisposa els alumnes a tenir una conducta proactiva, la qual els ajudarà molt en el seu desenvolupament", ha afegit.

 

El torneig té tres trobades al llarg del curs escolar fora de l'horari lectiu. L'Institut va participar-hi fa dos anys i s'ha optat per tornar-hi perquè "l’experiència havia estat molt positiva".

 

La participació ha estat coordinada pel mateix Jordi Cruset i la professora Carme Juidias, amb el suport del cap d'estudis, Jordi Batlle. 

 

Fotos: Jordi Cruset