Notícies
Premi projectes didàctics Jordi Vilamitjana[General]
Dissabte, 02 de març de 2019

ESO/BATXILLERAT/CICLES

 

L’Institut impulsa un premi per a homenatjar el professor Jordi Vilamitjana

 

El guardó reconeix els projectes escolars innovadors en la didàctica de llengua i literatura catalanes

  

L’Institut Santa Eugènia i l’Ajuntament de Girona han convocat la primera edició del Premi de projectes didàctics Jordi Vilamitjana, amb el doble objectiu d’homenatjar el professor i periodista Jordi Vilamitjana i Pujol (Girona 1957- 2014) i promoure la llengua i la literatura catalanes. En concret, el premi s'atorgarà a un projecte escolar d’un centre de la ciutat de Girona, públic o privat, o d’un grup classe amb el seu professor, que destaqui per ser original, modern, innovador i creatiu. El premi està dotat amb 1.000 euros en material.

En aquest sentit, el Premi Vilamitjana valora la concepció, el desenvolupament i l’aplicació d’una proposta didàctica referida a qualsevol nivell escolar, àrea d’aprenentatge o àmbit de coneixement que contribueix al coneixement i a la difusió de la llengua i la literatura catalanes, i que les fomenti com a expressió de pensament, de comprensió del món i de comunicació. 

Jordi Vilamitjana era llicenciat en Filologia Hispànica i Catalana, va exercir la docència durant més de trenta anys a Banyoles, Olot i Girona. Va ser professor titular de llengua i literatura catalanes a ESO i Batxillerat a l’Institut Santa Eugènia durant bona part de la seva activitat docent. A l’àmbit periodístic, va col·laborar amb el Diari de Girona des del 1994 amb articles d’opinió i reportatges. També va ser coordinador de la revista sindical 35 Horesentre els anys 1985 i 1994. Va ser guardonat dues vegades al premi Manuel Bonmatí atorgat pel Rotary Club amb textos sobre la ciutat de Girona (1995 i 2013). A més a més, és autor de diversos llibres sobre la societat gironina.

Podeu consultar les bases completes adjuntades.