Notícies
La Nit d’estels reuneix un centenar d’alumnes, familiars i professors[ESO]
Dimecres, 06 de març de 2019

ESO

 

La Nit d’estels reuneix un centenar d’alumnes, familiars i professors

 

La tradicional activitat ha commemorat enguany el 

cinquantè aniversari de l’arribada de l’home a la lluna

  

Més d'un centenar de persones (entre alumnes de primer d'ESO, i les seves famílies, i professors) han participat en la tradicional Nit d'estels de l’Institut.

 

Aquesta activitat, organitzada per la Comissió d’Escoles Verdes del centre i sota la coordinació de la professora Marta Riera, ha comptat també amb la col·laboració de dos professors aficionats a l’astronomia,  Rafael Guardiola i Antoni Raïch, que han posat els seus telescopis i el de l’Associació Astrobanyoles a disposició de l’alumnat. L’AMPA del centre ha convidat a pa amb xocolata a tots els assistents.

 

La visió tan propera, nítida i impactant de la Lluna, Mart o de la nebulosa d’Orió ha arrencat alguns esglais entre el públic assistent.

 

Aquesta edició ha commemorat el cinquantè aniversari de l’arribada de l’home a la lluna instal·lant una gran lona on es podien identificar els diferents accidents geogràfics del satèl·lit.

 

La col·laboració dels alumnes de cursos superiors ha estat clau en la celebració de l’acte.

 

Els delegats verds de segon d’ESO han realitzat un cartell amb una reproducció del coet que va portar a Tintín i els seus amics de viatge a l’espai molt abans que ho fes Neil Armstrong; i ho han completat amb informació sobre els que van somiar anar a la lluna (Verne, Méliès, Hergé)  i sobre les missions Apol·lo que, finalment, van aconseguir-ho.

 

Els alumnes d’escoles verdes de tercer han realitzat una reproducció a escala dels planetes del sistema solar on es podia constatar les distàncies que hi ha entre ells, i han preparat unes presentacions amb informacions sobre la galàxia.