Notícies
Alumnes del Santa Eugènia sensibilitzen sobre l'estrès docent[General]
Diumenge, 28 d'abril de 2019Alumnes del Santa Eugènia sensibilitzen sobre l'estrès docent

Els alumnes del segon curs del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals de l'Institut de Santa Eugènia de Girona han preparat uns materials de divulgació per al professorat per a donar a conèixer els riscos de caràcter psicosocial a l'àmbit docent. Aquesta acció s'ha desenvolupat en el context del Dia Mundial de la Prevenció de Riscos a la Feina (28 d'abril).


El treball dels estudiants, que es graduaran aquest curs com a tècnics en prevenció de riscos professionals, ha consistit en el disseny i execució d'una campanya per a conèixer l'efecte de l'estrès en el professor. L'anàlisi del lloc de treball docent posa de manifest que el professor està exposat a uns riscos laborals de caràcter psicosocial i, en concret, l'estrès. Per aquest motiu, s'ha documentat quins factors poden incidir negativament en el treball diari, i què poden fer cadascun dels professors per a millorar el seu dia a dia laboral.

En aquest sentit, els punts clau a tenir present per evitar situacions d'estrès han estat resumides en un document. A més, s'ha entregat un qüestionari d'autoavaluació GHQ 12 (qüestionari de salut general de Goldberg).

Segons Xavier Font, coordinador dels estudis de prevenció de riscos professionals de l'Institut Santa Eugènia, aquesta campanya forma part de la programació anual del cicle, donat que el tècnic en prevenció ha de ser un element de transmissió de conductes segures en l'àmbit laboral. A més a més, Font afirma que aquestes campanyes de gamificació com a tècnica d'aprenentatge continu tenen molta repercussió perquè estan destinades a l'associació d'objectius de prevenció entre organització i treballador.