Notícies
Un festival de cinema selecciona un documental de l'Aula Oberta[ESO]
Dijous, 02 de maig de 2019
Un festival de cinema selecciona un documental de l'Aula Oberta

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) ha escollit l'audiovisual 'Sense filtres', produïda per l'Aula Oberta de l'Institut, en la selecció oficial dins la categoria de centres educatius. D'aquesta manera, el treball opta al premi del jurat de la seva modalitat i, a més a més, al premi a la millor direcció de fotografia, així com al premi del públic.

El documental recull el testimoni de nois i noies d'ESO i Batxillerat, d'edats i orígens diferents, que expliquen la seva experiència sobre l’assetjament verbal masclista a l’institut i al carrer. Els nois i noies de l'Aula Oberta han desenvolupat, bàsicament, tasques tècniques. En aquest sentit, el citat servei de l'Institut subratlla que 'Sense filtres' és "un documental fet per alumnes i per als alumnes" i una eina educativa que ajuda a fomentar la igualtat de gènere. En el projecte, també hi ha participat pares i mares d'alumnes, els quals han donat la seva opinió i realitzat suggeriments.

'Sense filtres' ha estat seleccionada dins l'àmbit dels centres educatius d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, juntament amb altres set més de Catalunya i les Illes Balears. En aquesta categoria, els treballs no poden superar els 15 minuts de durada i els alumnes han de tenir una participació activa.

El festival, que enguany arriba a la dotzena edició, se celebrarà del 8 al 15 de juny a Roda de Berà (Tarragonès). La projecció de l'audiovisual es farà el divendres 14 de juny.

Per a més informació del festival, cliqueu en el següent enllaç: https://www.fic-cat.cat