Notícies
L'Institut és protagonista de l'acte institucional del Dia d'Europa a Girona[General]
Dimarts, 14 de maig de 2019
L'Institut és protagonista de l'acte institucional del Dia d'Europa a Girona

L'Institut de Santa Eugènia ha estat un dels protagonistes de l'acte institucional del Dia d'Europa a Girona, celebrat al Saló de Descans del Teatre Municipal i organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona. L'Institut ha explicat el projecte @Volta_a_Europa, guanyador de la Beca Premi d’Europa 2018, que ha permès treballar, través de diferents matèries, el coneixement d’Europa i les seves institucions, cosa que també ha implicat promoure el treball en equip, el pensament crític de l’alumnat, la tolerància i el respecte davant la diversitat cultural, lingüística i religiosa.

Els representants de l'Institut han estat el director, Francesc Martí; la coordinadora pedagògica, Mercè Sànchez; diversos alumnes de tercer d'ESO que van explicar el treball (i el viatge a Estraburg resultant del premi); i més professors que van acompanyar-los.  

A l'acte, hi han assistit, d'entre altres autoritats,  l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; i el director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, en representació del Govern de la Generalitat. El manifest llegit ha remarcat els reptes que, actualment, té Europa i, alhora, ha instat a trobar-hi solucions a partir dels valors que la defineixen.

A més a més, la celebració institucional del Dia d'Europa a Girona ha presentat una iniciativa que vol incloure la sardana en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Josep Clavé, coordinador de la iniciativa, ha argumentat la proposta.

 

Finalment, el grup de l’Escola de Cobla del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, sota la direcció del professor Francesc Cassú, ha interpretat la sardana Europa, de Josep Prenafeta; s’ha projectat l’audiovisual Esculpint Europa, de l’Associació Amics de la UNESCO; i s’ha escoltat l’himne d’Europa.