Notícies
Nou noies de tercer participen en una jornada per a estimular les vocacions tecnològiques[ESO]
Divendres, 24 de maig de 2019

Nou noies de tercer participen en una jornada per a estimular les vocacions tecnològiques

 

 

Un grup de 9 noies de tercer d’ESO de l'Institut ha participat en el programa 'Fem-STEM: Girls in ICT day' de la Universitat de Girona (UdG).

 

Aquesta iniciativa pretén fomentar i potenciar les noies en l’àmbit de les TIC (facilitant la seva participació) i intentar augmentar el nombre d'elles que accedeixen als estudis universitaris tecnològics.

 

En la jornada, es van inscriure una quarantena de noies, procedents d’instituts de les comarques gironines i centres de la Catalunya nord. El programa ha inclòs la conferència Research under waterde la investigadora Natàlia Hurtós; el taller Programming Apps for 3dBots;una taula rodona formada per noies estudiants de cursos avançats de graus tecnològics per debatre la realitat d’aquests estudis; i un altre taller titulat Electronics for Arduino.

 

La jornada s'ha desenvolupat íntegrament en anglès i ha entusiasmat a les alumnes. El professorat dels centres educatius ha coincidit en la gran vàlua que té pe a aquestes noies el fet de coincidir amb d’altres de diversos centres, gironins i francesos. Un dels punts a destacar, ha afirmat, és el treball en xarxa.