Notícies
El documental 'Sense filtres' guanya un dels premis atorgats pel Consell de l'Audiovisual[ESO]
Divendres, 07 de juny de 2019

 

El documental 'Sense filtres' guanya un dels premis atorgats pel Consell de l'Audiovisual

 

El documental 'Sense filtres', produït per l'Aula Oberta de l'Institut, ha guanyat un dels guardons de la setzena edició dels premis 'el CAC a l'escola', que convoca el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). En concret, Jordi Cruset i Carme Juidias han guanyat la subcategoria de «professorat de centres ordinaris» pel citat projecte audiovisual.

 

L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc a l’auditori del CosmoCaixa de Barcelona i ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el president del CAC, Roger Loppacher; la presidenta del jurat dels Premis, Carme Figueras; i el director de l'àrea d'acció comercial i educativa de la Fundació Bancària La Caixa, Xavier Bertolin. Laia Servera (presentadora de l'InfoK a TV3) i el sr. Pla i l'Àlex, ambdós del Club Super 3, han presentat l'acte. 

 

El documental recull el testimoni de nois i noies d'ESO i Batxillerat, d'edats i orígens diferents, que expliquen la seva experiència sobre l’assetjament verbal masclista a l’institut i al carrer.  

 

El CAC convoca anualment aquests guardons amb l'objectiu de fomentar l'educació en comunicació a les escoles. Hi poden participar, en tres categories diferents, tots els centres públics i privats de Catalunya que integren l'educació en comunicació audiovisual en el currículum escolar.  

 

Cal recordar que el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) ha escollit 'Sense filtres' en la selecció oficial dins la categoria de centres educatius.  El festival, que enguany arriba a la dotzena edició, se celebrarà del 8 al 15 de juny a Roda de Berà (Tarragonès). La projecció de l'audiovisual es farà el divendres 14 de juny.

 

A més a més, 'Sense filtres' ha aconseguit el primer premi de la darrera edició de RetinES, una convocatòria del Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) i que reconeix els millors projectes audiovisuals en aquest àmbit; i la tercera posició en la cinquena edició del concurs Kabua, promogut per la plataforma d'acció social del mateix nom de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Més informació a XVI Premis el CAC a l'escola

 

Foto: Consell de l'Audiovisual de Catalunya