Notícies
L’Institut celebra l’acte de graduació dels estudis postobligatoris[General]
Dimecres, 19 de juny de 2019

L’Institut celebra l’acte de graduació dels estudis postobligatoris

 

L’Institut Santa Eugènia de Girona celebra el dijous 20 de juny l’acte de graduació dels estudis postobligatoris. Enguany, es realitza en el mateix centre educatiu i començarà a les vuit del vespre (20.00 hores). 

 

El propòsit és fer un reconeixement als alumnes que finalitzen una etapa educativa, i poder-ho compartir amb els familiars i professors.  

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha confirmat l'assistència.

L’acte inclou una xerrada d'Alícia Casitas, exalumna de l’institut Santa Eugènia. La ponent parlarà sobre la seva trajectòria professional que, fins ara, ha anat desenvolupant. 

En acabar la llicenciatura en Química per la Universitat de Girona (2007), Alícia Casitas va fer un Doctorat en química (organometàlica), durant quatre anys i mig, en el mateix centre acadèmic. En aquest període, va realitzar un temps de recerca a la Universitat de Wisconsin-Madison i a la Universitat de Cambridge. Posteriorment, va realitzar un postdoctorat en química al Max-Planck-Institut für Kolhenforschung (Mülheim an der Ruhr, Alemanya) durant 3 anys.  Aquest centre és referència en el tema de catàlisi. 

En els darrers anys, Alícia Casitas ha guanyat una beca estatal, amb un segon postdoctorat, a l'Institut Català d'Investigació Química (Tarragona); i una beca de la Fundació La Caixa per a començar un grup de recerca propi. Ha passat un any a Girona (UdG), i ara marxa com a Assistant Professor a la Philipps-Universitat Marburg (Alemanya). Establirà el seu grup de recerca i farà docència universitària. 

L'acte de graduació compta amb l'actuació de Tokaji Quartet. Aquesta formació musical, que reinterpreta clàssics de la música popular amb eines del rock i la música clàssica, està formada per a Albert Salvatella i Lluís Figueres.

Un refrigeri clourà l’acte de graduació.