Notícies
FP/ Un alumne d’Edificació guanya un accèssit en un premi d’emprenedoria [FP]
Dijous, 10 d'octubre de 2019

Agustí Bisbe, alumne del cicle formatiu Projectes d'Edificació, ha guanyat un accèssit en la primera edició del Premi de l'Emprenedoria de l'FP, convocat per l'ajuntament de Girona, a través de la Taula d'Empresa, Indústria i Ocupació de l'Agència de Promoció Econòmica, i en col·laboració amb el Consell Municipal de la Formació Professional. L'Institut Santa Eugènia ha estat el centre amb més projectes presentats (8). L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (amb 6), l'Institut Montilivi (3) i l'Escola Tècnica de Girona (3) completen la llista de centres participants.

La tutora del projecte d'Agustí Bisbe ha estat la professora Patrícia Bosch. L'entrega del premi es farà la darrera setmana de novembre en un acte públic durant la Setmana de la Ciutat Educadora.

El treball realitzat per Agustí Bisbe és un pla d'empresa per a desenvolupar una empresa de producció i comercialització de fruita i verdura sota criteris agroecològics. El pla d'empresa és l'eina principal que s'utilitza per decidir si el projecte és prou sòlid per crear el negoci; o si bé si és necessari que recondueixi algun aspecte comercial, productiu, d'organització o financer. També ens permet analitzar la futura situació de l'empresa davant del mercat real i els seus competidors, així com determinar el model de direcció i organització adequats per a assolir els objectius fixats.

En aquest sentit, els objectius estan basats en tres àmbits: l'empresarial, el social i el financer.

Com a objectius empresarials, l'alumne del Santa Eugènia s'ha proposat i elaborar un disseny realista del pla productiu a fi de quantificar la producció i les hores de mà d'obra necessàries. En aquest sentit, la cartera de productes estaria formada per gairebé 30 varietats.

Els objectius socials estan encaminats a les persones, amb el propòsit de donar feina a tantes com sigui necessari.

Finalment, el pla d'empresa inclou un estudi financer que ha proporcionat les bases necessàries pel desenvolupament del negoci dintre del món empresarial.

La primera edició del Premi d'Emprenedoria de l'FP ha implicat a 32 alumnes (vint nois i dotze noies), que han presentat 20 projectes, sis de grau mitjà i 10 de superior.

El premi és de 500 euros i serviran perquè l'Institut els inverteixi en iniciatives o recursos per a fomentar l'emprenedoria, segons recullen les bases. Cal recordar que el centre té una comissió d'emprenedoria i que, juntament amb altres instituts, forma part d'una xarxa catalana.

La iniciativa de l'Ajuntament de Girona té la finalitat de fomentar l'esperit emprenedor entre els alumnes matriculats en cicles formatius de grau mitjà o de grau superior dels centres que imparteixen estudis de cicles formatius. També poden participar-hi els nois i noies matriculats en els programes de formació i inserció (PFI) i formació professional bàsica. Els projectes es van presentar el juny passat i els alumnes premiats estaven matriculats en el curs 2018-19.

El treball guanyador ha estat el restaurant Ubuntu, d'Irene Molero, alumna de l'Escola d'Hostaleria i Turisme. El primer premi li permet participar a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l'FP a Catalunya, convocada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.