Notícies
ESO/ 'Sense filtres' és finalista d'uns premis d'Òmnium Cultural i es veurà en cinemes catalans[ESO]
Dijous, 21 de novembre de 2019El documental Sense filtres (2019), produit per l'Aula Oberta, ha estat seleccionat com a finalista de la quarta edició dels premis i mostra VOC (Versió Original en Català) que organitza l'entitat Òmnium Cultural.  

El treball realitzat a l'Institut Santa Eugènia de Girona competeix a la categoria «Curtmetratge documental». La resta de treballs finalistes són Dins la Lluna (2019, Joan Cabré i Miret, Barcelonès); Negre de merda (2018, Manel Serrat Segovia, Pla de l’Estany); i Savis de l'horta (2019, David Segarra, València). 

L'altra categoria de la modalitat és «Curtmetratge de ficció», que no té representació gironina.

Sense filtres opta a un premi del jurat al millor curtmetratge documental, de 4.000 euros; i a un premi del públic al millor curtmetratge documental, de 1.000.

La sessió inaugural dels VOC es farà al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat el dijous 6 de febrer de 2020. La Mostra programarà tot el mes de febrer a més de 30 sales d'arreu de Catalunya.

El documental, premiat en diferents festivals, recull el testimoni de nois i noies d'ESO i Batxillerat, d'edats i orígens diferents, que expliquen la seva experiència sobre l’assetjament verbal masclista a l’institut i al carrer.


+INFO sobre els premis i mostra VOC clica aquí