Notícies
FP/ Una campanya de la Generalitat situa la Formació Professional com a garantia pel mercat laboral[FP]
Dimecres, 27 de novembre de 2019

La Generalitat de Catalunya ha impulsat una campanya per a potenciar la Formació Professional (FP) a partir de millorar la percepció que la societat té d'aquests estudis i d'ampliar el coneixement sobre la Formació Professional Inicial (inclou la modalitat dual); la Formació Professional per a l'Ocupació de les persones aturades; i la Formació Professional Contínua. La campanya, que rep el nom d'Un gir de 174 graus, també té el propòsit d'implicar els agents socials i econòmics, especialment en l'FP dual.

Un dels objectius de la campanya és que l'FP dual arribi a la mitjana europea en implantació el 2022. Això significarà un 30% sobre el total dels alumnes de segon curs. En el curs 2018-19, el percentatge estava situat en un 18,4%. 

En aquest sentit, la campanya de la Generalitat argumenta que l'FP és "una opció de qualitat, flexible i innovadora", que "permet la formació al llarg de la vida" i que és "la millor via per adaptar-se a les necessitats actuals i de futur del mercat laboral". A més a més, subratlla la formació continuada, cosa que implica treballadors i les empreses, a causa de les exigències d'un mercat canviant.


+INFO sobre la FP a Catalunya clica aquí

+INFO sobre la FP dual a Catalunya clica aquí


OFERTA formativa de grau mitjà a l'Institut Santa Eugènia de Girona clica aquí

OFERTA formativa de grau superior clica aquí