Notícies
ESO/ Els estudiants de quart aprofundeixen en la història industrial de Catalunya a Terrassa[ESO]
Dilluns, 09 de desembre de 2019Els estudiants de quart d'ESO han realitzat una visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, situat a Terrassa, per a realitzar una activitat d‘ampliació sobre la Revolució Industrial a Catalunya.

Els alumnes de l'Institut Santa Eugènia de Girona han visualitzat com era una fàbrica tèxtil i han comprovat totes les fases de la transformació de la llana: la producció de fil, el tissatge i el tintat de la llana. Han vist com funcionava una màquina de vapor, la caldera i han pogut constatar els diferents tipus de carbó, la seva procedència i el seu transport fins a la fàbrica. També han visitat l’interior de la gran xemeneia.

A més a més, han après quines eren les condicions de treball de la classe obrera, quins salaris cobraven i han pogut viure com era treballar en una fàbrica on hi havia unes 500 màquines (soroll, riscos laborals...). En aquest sentit, els nois i noies han comprovat el grau de control que s’exercia sobre la classe treballadora.