Notícies
ESO/ Alumnes de tercer estudien la gestió de les aigües residuals de la depuradora de Campdorà[ESO]
Dijous, 12 de desembre de 2019

Els estudiants dels grups A i B de tercer d'ESO de l'Institut han visitat les instal·lacions de la depuradora de Campdorà, gestionada per Tragirsa i que dona servei als municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Aiguaviva, Vilablareix i part de Fornells de la Selva.

Els nois i noies, que en l'assignatura de ciències socials, han conegut els efectes de la industrialització i la contaminació generats per les indústries i els habitants de les ciutats, han recorregut les instal·lacions i han pogut observar i comprendre el complicat procés de neteja de l’aigua que arriba plena de residus sòlids.

Els monitors de La Caseta (equipament municipal de serveis educatius) han guiat els alumnes i docents que han acompanyat.

Els professors han remarcat la rellevància de la visita, en un context en què la societat cada vegada està més sensibilitzada per l'emergència climàtica. En aquest sentit, han explicat la necessitat de potenciar la consciència dels més joves perquè valorin la importància d'aquest tipus d'instal·lacions, que faciliten la vida dels éssers vius i afronten els efectes de la contaminació per evitar la mort dels rius, i ecosistemes relacionats.