Notícies
BATXILLERAT/ El segon curs reflexiona sobre el control a la Jornada de Filosofia de Girona[BATXILLERAT]
Dilluns, 16 de desembre de 2019Els alumnes de segon de batxillerat han participat en la Jornada de Filosofia de Girona que s’ha celebrat a les Facultats de Lletres i d’Educació de la UdG i a l’Institut Vicens Vives el divendres 13 de desembre. 

Els estudiants de l'Institut Santa Eugènia, juntament amb els batxillers de Cassà, Vilablareix, Anglès i dels instituts Narcís XifraVicens Vives Carles Rahola de Girona, havien estat treballant al campus virtual, i a classe, sobre la temàtica d’enguany: «La societat del control».

El programa de la Jornada ha inclòs debats intercentres, presentació d’audiovisuals i comunicacions d’alumnes, estrena d’un audiovisual, exposició d’una ponència magistral i unes actuacions musicals. 

El «control» planteja dilemes com seguretat-llibertat o domini-intimitat. S’ha analitzat filosòficament, a la vegada que s’ha promogut el diàleg i el debat reflexiu i intel·ligent entre els estudiants. Els mateixos alumnes s’han ocupen de l’staff, la promoció i que tot funcioni d’allò més bé.

Entre els premis a les millors comunicacions d’alumnes, s’ha reconegut les aportacions de la Noemí Lozano i Youssef Kouzaz, juntament amb molts altres, que podeu trobar a l'espai web. 

Aquesta iniciativa sorgeix d’un grup de treball de professors de Filosofia de diferents centres, amb el suport de la Càtedra Ferrater Mora, de la UdG, i de diverses cases editorials. 


+INFO Àlbum de fotografies en línia

           Notícia publicada al Diari de Girona