Notícies
RÀDIO BANCO DES DE CASA[General]
Dilluns, 13 d'abril de 2020Les professores de "Radio Banco" del nostre institut han compartit un vídeo gravat per al seu alumnat i, finalment, han acabat compartint-lo també amb els seus companys. La intenció era enviar un missatge optimista i escampar una mica de bon rotllo en aquests dies de confinament.

Malgrat la senzillesa del producte, la seva elaboració hi amaga una història:  "Me gustas cuando callas porque estás como ausente" escriu Neruda, bonics versos que mai es poden aplicar al "Radio Banco" del Santa, aquesta colla de profes que ni callen ni estan mai absents.

En dies de mooolta feina, però  també de moltes demostracions d'estima per part dels nostres nens i nenes (correus, missatges, presentacions sorpresa...) ens sabia molt greu només contactar-los per saber com estaven i com anaven amb els deures. Però tu, tanta feina... ja  s'entoma ja,  però et deixa baldada. 

Entre whatsapp i whatsapp de feina, broma i broma de no feina; entre mems, gifs, directes i fotos nostres que ens feien riure... un 25 de març, entre rialla i rialla, ens posem totes a plorar d'emoció amb el regal d'una cançó a guitarra d'una radiobanquera que, per compensar-nos les llàgrimes, ens proposa la idea de donar un missatge optimista en format musical entre tot el claustre. Comencem a triar la cançó i un cop triada, la més assenyada i, alhora l'única artista professional, ens proposa intentar-ho, fer una primera prova i després, si s'escau,  obrir-ho a tots aquells companys que s'hi volguessin apuntar.

Cada una a casa seva, va treballant mentre canturreja la cançó. Les veus de feina no callen mai, les obligacions no estan mai absents i es compaginen amb el record de les abraçades i les mirades de l'alumnat, sempre presents.Teníem però, massa alumnes en silenci: no ho volem acceptar!

Diumenge 28 de març, la radiobanquera més resolutiva fa i comparteix la primera gravació. Ja no hi ha marxa enrere: la component més de la broma en fa una altra: un muntatge esbojarrat, fresc, dinàmic com ella, escandalós, sense cap silenci amb la seva tsunàmica presència. La segueix la dosi de sensibilitat, alliberada en dolces carones amb nas de pallasso, coloraines, un nen preciós i la contenció feta cançó de portar, només com es pot, el confinament, el silenci i l'absència. Més tard, arriba el glamour: la cançó guarnida d'elegància i sensualitat.

Entreguem notes i ens dol haver de callar i haver d'estar absents, però la radiobanquera artista, la que no només havia de gaudir cantant sinó que havia assumit  la gran feinada de muntar el vídeo, està desbordada per les obligacions i només quan les supera s'hi dedica un munt d'hores, trenca el silenci del seu ukelele i finalitza la seva absència compartint el projecte ja acabat.

El maleït virus no para, els números no callen, el dolor no s'acaba de fer mai absent, i va "RadioBanco" i porta la xerinola del Vivir als alumnes, i va la Rubia i el comparteix amb els companys i la presència, dosificada en moments, s'intensifica i ho emplena tot; tant se val que l'excusa sigui una ximpleria feta des d'un silenci i una absència que no ens agrada.