Notícies
FP/ L'alumnat de Mecanització llança la proposta de les roses reciclables pel Sant Jordi confinat[FP]
Dimecres, 22 d'abril de 2020

En temps de confinament per la pandèmia del Corona Virus Covid-19, els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Mecanització de l'Institut han llançat la proposta per a elaborar roses amb material reciclable, en aquest cas, llauna. El material bàsic per a realitzar aquestes roses són paper, llapis, llauna (envasos de refrescs, per exemple), tisores, un cúter i un element per a subjectar el resultat final.

Sota el lema Les mascaretes no ens impediran olorar les roses, els alumnes han dissenyat, en primer lloc, les diferents bases de la flor en paper, seguint un disseny ornamental i amb uns càlculs matemàtics, i, posteriorment, han retallat cadascuna de les peces, que pot aconseguir diferents formes, en llauna. En aquest sentit, els alumnes han usat els guants formant part de l'Equip de Protecció Individual (EPI). La superposició d'aquestes és la que li dóna la forma. Finalment, han col·locat el pal a fi que la flor es pugui subjectar. Es recomana pintar-les per aconseguir un resultat el més versemblant possible. A més a més, aquestes roses presenten la característica que no es fan malbé amb el pas del temps.

Amb aquesta acció, els alumnes de Mecànica aporten una proposta per a celebrar un dia de Sant Jordi marcat per l'absència d'actes commemoratius a l'Institut, i de les parades de venda de roses i llibres pels carrers de Girona.