Notícies
ESO/ Alumnes de segon redacten un diari personal, valuós testimoni de com han viscut el confinament[ESO]
Divendres, 08 de maig de 2020Decretat el confinament, el departament de Castellà de l'Institut va convidar els alumnes a elaborar un diari personal, que es converteix en un valuós testimoni de com aquests nois i noies han viscut una situació personal i social extraordinària.

Segons ha explicat el departament, "la idea inicial era que, quan tornessin al centre, l'entreguessin. Per aquesta raó se'ls va demanar que cada nit abans d'anar a dormir anotessin en una llibreta allò que havia tingut rellevància o com s'havien sentit personalment aquell dia"

"Finalment l'excepcionalitat ens ha superat de llarg i no hem tornat al centre, així que els alumnes han hagut de passat a format digital el seu diari en paper", ha afegit.

El professorat fa una valoració molt positiva d'aquesta experiència. A tall d'exemple, comparteix el diari de l'alumna Aya Bouzaroui, de segon d'ESO, accessible a través del següent ENLLAÇ

"El treball de l'Aya és un bon exemple d'aquest dia a dia dels nostres adolescents i a la vegada anem veient com es va convertint en un amic a qui li fa confidències", ha explicat Janina Aixarch, professora del departament de Castellà. 

La docent remarca la llibertat en la forma d'expressió amb què els alumnes han treballat. 

En concret, "personalment m'ha agradat que inclogués imatges i links perquè ha modernitzat la meva idea del diari personal. M'agrada el fet que sigui un diari personal dinàmic i que et convida a experimentar el que ella ha experimentat".