Notícies
ESO/BAT/FP Girona dedica un parc al professor Jordi Vilamitjana i l'Institut hi dona suport[General]
Dijous, 23 de juliol de 2020

La Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Girona ha acordat posar el nom de Jordi Vilamitjana i Pujol (1957-2014) al parc situat entre els carrers de Maria Castanyer i Figueras, carrer del Montnegre i carrer de Salt, molt a prop de l'Institut.

La proposta ha estat enviada a l'alcaldessa Marta Madrenas i haurà de ser ratificada en ple municipal.

L'Institut ha donat suport a aquesta iniciativa.

Jordi Vilamitjana era llicenciat en Filologia Hispànica i Catalana, va exercir la docència durant més de trenta anys en tots els nivells educatius (primària, secundària, universitat i adults) a Banyoles, Olot i Girona. Va ser professor titular de llengua i literatura catalanes a ESO i Batxillerat a l'Institut Santa Eugènia durant bona part de la seva activitat docent

La mort de Vilamitjana ha deixat una forta empremta entre la comunitat educativa. 

A l'àmbit periodístic, va col·laborar amb el Diari de Girona des del 1994 amb articles d'opinió i reportatges. També va ser coordinador de la revista sindical 35 Hores entre els anys 1985 i 1994. Va ser guardonat dues vegades al premi Manuel Bonmatí, atorgat pel Rotary Club, amb textos sobre la ciutat de Girona (1995 i 2013). A més a més, és autor de diversos llibres sobre la societat gironina.

La comissió també ha proposat el nom d'Esperança Bru Oller; Fidel i Lola de Can Vert; Pepa Bouis; Mercè Huerta; i Pepe Guerrero per altres espais de la ciutat.


+INFO La Comissió del Nomenclàtor de Girona acorda posar nom a sis espais públics de la ciutat