Notícies
INS/ La Fundació Fita de Girona cedeix una escultura de Pia Crozet, que s'instal·la al pati[General]
Dimecres, 04 de novembre de 2020
La Fundació Fita de Girona ha cedit l'escultura «Cultura», de Pia Crozet, a l'institut, que l'ha instal·lat al pati. Fins ara, la peça era situada a l'entrada de la Casa de Cultura de Girona.

La peça, elaborada el 2016, va formar part de l'exposició 'Pia Crozet i l'eloqüent silenci de l'escultura', que va ser visitable en el citat recinte.

L'arribada de «Cultura» és una iniciativa del departament de Visual i Plàstica, que va redactar un projecte per a implicar els alumnes amb intervencions artístiques i el va presentar als premis Baldiri Reixach de la Fundació Carulla

El projecte va triar, com a agents culturals, l'artista Ignasi Esteve i la Fundació Fita, que participaria amb el préstec d'una escultura.

"El premi no es va guanyar i el projecte va quedar a la carpeta esperant poder tenir hores i mitjans per a executar-lo, amb premi o sense", ha explicat la professora Maria Escatllar.

Però fa poques setmanes, la Fundació Fita va saber que, per qüestions logístiques, l'escultura s'havia de moure.  

La fundació tenia l'opció de portar-la al Parc Art d'escultures de Cassà de la Selva però "van recordar la sol·licitud que els havia fet d'una obra per a l'institut; així que van trucar i es van iniciar els tràmits"  

Pia Crozet, escultora nascuda i formada a França, i pertanyent a una nissaga de tradició artística, resideix a Girona des dels anys 70 del segle passat, on ha creat la major part de la seva obra.

L'escultora ha rebut nombrosos guardons i la seva obra forma part de diverses col·leccions públiques i privades.

Des de la direcció del centre, hi ha la intenció que l'arribada de «Cultura» sigui l'inici de més iniciatives per a vincular el centre amb el mon de la cultura.

En les següents fotos, es recull el procés de trasllat de la peça, des de la plaça de l'Hospital i fins a l'Institut Santa Eugènia.