Notícies
ESO/ Els alumnes de primer clouen el trimestre amb un projecte sobre reciclatge i consum responsable[ESO]
Dilluns, 11 de gener de 2021

La darrera setmana d’aquest curs tan especial, l’equip docent i els alumnes de 1r d’ESO hem celebrat Nadal amb un projecte sobre la importància de les tres Rs (reduir, reutilitzar i reciclar). 

Tot començà a mitjan novembre. Vam fer una crida per recollir el material necessari: rolls de paper, brics, oueres, ampolles de plàstic, etc., en definitiva, vam recollir tot el que pogués tenir un altre ús.

Des d’aleshores, s’han anat pensant dissenys, formes i colors. Amb això, molta organització, paciència, una mica d’imaginació i un grapat de ganes, hem emplenat el passadís i les cinc aules de primer de flors, estrelles, espirals, paisatges i boles nadalenques, i tot amanit amb una bona dosi d’alegria i il·lusió.

Aquest projecte tracta la importància de cuidar el nostre entorn cada dia i fer-nos conscients de tots els residus que produïm per poder reduir-los. 

A més del visionat de diferents vídeos sobre l’efecte dels plàstics, com fer un consum responsable o com fer una bona selecció de les deixalles, l’alumnat ha fet moltes més activitats d’allò més variades: sempre treballant amb la reutilització de paper han fet un marc de fotos, un calendari amb dites i refranys, un espai fotoreclam on tots ens hem convertit en àngels, capses per reciclar envasos i paper per cada aula, i amb la campanya anti alumini han confeccionat un portaentrepans d’allò més maco!! 

Ah! i sense oblidar-nos de la nostra gent gran, a qui com cada any, hem intentat alegrar-los amb les nostres notes musicals.

Ha estat una setmana intensa, amb moltes hores de feina. 

Una setmana en què hem d’agrair dedicar-nos a la docència perquè tot aquest esforç paga la pena per veure’ls gaudir i somriure com ho hem fet plegats.


Accediu al vídeo del projecte CLICAR