Notícies
FP/ Una representació de l'Institut participa en el MakerFest, que resol reptes amb el prototipatge[FP]
Dilluns, 01 de febrer de 2021L'Institut participa demà en el MakerFest, una jornada amb professors i alumnes d'FP d'arreu de Catalunya disposats a resoldre reptes mitjançant el prototipatge.

La representació està formada per les docents Marta Valero Irene Freixas, i els estudiants Chaymae Laghzaoui (de primer curs del grau superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials), i Nelson Isidro Gonzales Mendoza i Bilal Zaroual (segon curs de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats).  


A causa de la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19, el MakerFest es realitza en línia.

La mecànica de la jornada, que comença a les nou del matí i ha de finalitzar més enllà de les cinc de la tarda, consisteix en la formació d'equips multidisciplinaris, als quals es plantejaran un problema. Els participants han de donar resposta a solucions creatives prototipades. La metodologia de treball és el Design Thinking.


L'eix de la jornada és la promoció de la cultura emprenedora i innovadora entre l’alumnat i el professorat d’FP.

Una de les aportacions d'aquest esdeveniment és que insisteix en competències que, actualment, les empreses demanen: la creativitat, la presa de decisions, la comunicació i el treball en equip.

El MakerFest està impulsat per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim especial del Departament d'Educació.


L'organització retransmetrà en directe a través del canal de Youtube del MakerFest