Notícies
ESO/ Els alumnes de primer intensifiquen les activitats de coneixement de l'entorn més immediat[]
Dimecres, 07 d'abril de 2021Els alumnes de primer d'ESO de l'Institut han participat en les darreres setmanes en diverses activitats de coneixement de l'entorn més immediat.

L'alumnat ha estat un dels protagonistes de la programació de la Nit d'Estels, un clàssic del centre. Els nois i noies de tercer, amb la coordinació de la professora Marta Riera, els han fet una classe sobre planetes, qüestió que ha despertat el seu interès en una jornada didàctica i lúdica molt ben valorada.

Els de primer han assistit a l'activitat El rol de les dones al còmic a la Biblioteca Salvador Allende. La sessió ha destacat el rol secundari, sexista i desigual que ha caracteritzat la presència de les dones als còmics

Els estudiants han après a començar a reconèixer i rebutjar aquest tipus de discriminació, i han pogut veure també com hi ha altres maneres de fer treballant amb còmics que lluiten per la igualtat; i com el geni femení i multicultural és un dels pilars creatius, editorials i protagonistes més importants del còmic actual.  

Finalment, els alumnes han pres part en una formació, enguany a distància, sobre ciberassetjament a càrrec dels Mossos d'Esquadra.

La xerrada ha divulgat les conseqüències perjudicials d'un mal ús d'Internet i les maneres de protegir-se i demanar ajuda. El cos de seguretat va desfer molts malentesos sobre les xarxes socials, la publicació de dades i els drets que poden estar perdent sense saber-ho.