Notícies
FP/ Arts gràfiques, Comexi i Educació encarrilen el futur del cicle d'Impressió en una jornada[FP]
Divendres, 19 de novembre de 2021El departament d'Arts GràfiquesComexi i el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya celebren avui una jornada de treball que té per objectiu recollir el treball d'implantació i desenvolupament del cicle formatiu de grau mitjà d'Impressió gràfica i 'converting', i encarrilar el seu futur.

La sessió, que es desenvolupa a les instal·lacions de l'empresa, a Riudellots de la Selva, i a l'Institut, comptarà amb la presència de representants dels agents implicats en el projecte.

Entre d'altres, han confirmat l'assistència Manel Xifra, president de ComexiGlòria Deulofeu, coordinadora acadèmica Comexi Centre Tecnològic (CTEC); Ivan Ricart, Coordinador Territorial de Formació Professional; Francesc Martí Grau, director de l'Institut Santa Eugènia.   

El cicle de l'Institut és l'únic a l'Estat espanyol especialitzat en 'converting' i cobreix un buit formatiu en l'ús i gestió de processos relacionats amb la impressió i conversió d’envàs flexible i, per tant, de mancança de professionals acadèmicament formats per a ocupar llocs de treball en el sector. 

Els estudis, impartits en la modalitat dual, també implica altres empreses de la indústria gràfica de la demarcació de Girona.

Es considera que el sector de l'envàs flexible té unes perspectives clares de creixement moderat, però sostingut.